Smarta tips för Thailandsresan!

longtail-boat-2121191_1280Ska du åka till Thailand inom snar framtid? Grattis, då kommer du att få uppleva ett fantastiskt land som är en fröjd för ögat. Här kommer smarta Thailandstips som gör resan bättre.

Inom kort kommer du sitta där och bekymmersfritt sippa på ett gott vin till stark asiatisk mat. Men det finns lite saker som kan vara bra att veta innan du reser iväg, som gör resan lite bättre helt enkelt.

Smarta men ovanliga råd

När det kommer till reseråd så finns det egentligen hur mycket som hest, men de bästa råden är de som gäller specifikt för ett land eller ett ställe, och det är precis sådana råd som kommer att ges nu. I en artikel från Expressen tipsar man bland annat om att du absolut inte ska dricka kranvattnet i Thailand, något som gäller för många andra länder också. Men, det bästa är att köpa Thailands egna flaskvatten och inte något från de stora internationella märkena. Detta för att de är onödigt dyra, de internationella märkena kostar ungefär 10 gånger mer. Dessutom är det snällare mot naturen, då man inte stödjer den stora frakten av vatten till Thailand som faktiskt tär på miljön. Om du öluffar i Thailand kan det vara bra att ta med eget örngott, handtvätt och handduk, då dessa inte alltid finns på alla hotell och andra boenden. Eller så är de helt enkelt inte fräscha. För att spara pengar och testa på nya smakupplevelser bör man inte bara gå på restauranger, våga testa alla små matstånd, du kommer inte att ångra dig. Ett annat tips som ges i artikeln från Expressen är följande:

”Ta inte tuk-tuk och kolla taxitaxametern. Tuk-tuk är ett roligt sätt att resa på i Thailand men är ofta dyrare än vanlig taxi och ofta ett sätt att lura turister på pengar. Och se till att chaufförerna i de vanliga taxibilarna alltid slår på taxametern – många låter gärna bli.”