Kryddorna som bränner fett

Mat behöver alla äta, men det är skillnad på mat och mat. När det kommer till att ära bra gäller det att tänka på vilka kryddor vi stoppar i oss. För att vi ska leva längre och friskare gäller det bland annat att se till att vi får i oss ingefära, chili samt svartpeppar.

1103568-cognacVi har i tidigare artikel skrivit om att den starka maten får oss att leva längre, och det är oftast när vi är utomlands som vi äter lite starkare mat med fler kryddor. Kanske är det en god vara att även börja använda dessa kryddor på hemmaplan också? Matlagningen blir inte svårare utan enklare. I en anan artikel från Expressen går det att läsa att den lite mer kryddiga maten får oss att även bränna mer fett, något som de flesta gärna ser som en stor fördel när de äter.

Kryddorna vi bör äta

”Antioxidanter åstadkommer en aktivering av gener som gynnar fettförbränning. I och med att kryddor innehåller koncentrat av antioxidanter så har de i allmänhet en förhöjande effekt på förbränningen.”

Citatet går att läsa i Expressens artikel och när man tänker på det så är det ju självklart. Ser man till bär så är det en koncentrerad form av frukt och när det kommer till kryddor så är de en koncentrerad form av grönsaker och med det otroligt nyttiga och sätter fart på kroppen. Så, se till att res till främmande länder och samla på dig goda smaker du sedan kan tillaga i ditt eget hem.