Inred med thai

Har du bestämt dig för att öppna en thai-restaurang utan att ha den ringaste aning om hur du ska inreda den? Det är dock kul att leta dekorationer och inredning till en annan kultur. Rätt inredning omfamnar gästerna mer och får dem att komma i exakt rätt stämning.

Thai handlar om en rad detaljer, färger och former som får dig att tänka på Asien och just Thailand. Det kan även innefatta många symboler som drakar och tecken typiska för landet. I en restaurang är det bra att tänka enhetligt så att både meny och deko stämmer överens. Du kan till exempel börja med att leta på PEN Products för att hitta möbler och porslin med mera.

thaimatThai för hela slanten

Tänk på att välja färger som fungerar för just Thailand så att psykologin och färgernas symbolik stämmer. Rött som betyder kärlek i Europa kanske betyder något helt annat på andra sidan jordklotet. Snygga färger som dessutom inger en romantisk känsla och passar för thai-restauranger är mörkt grått och midnattsblått, gärna med lite inslag av turkos. Det ger en lyxigare känsla än rött som kan kännas lite billigt.

Håll din inredning relativt avskalad om du vill ha en finare thai-restaurang. Annars kan det lätt ge en känsla av överbelamrat och dålig smak. Ställ växter som är typiska för Thailand i hörn eller som dekoration. Var också noga med att välja rätt porslin så att du inte tar något som påminner om tyska Bayern eller liknande när du i verkligheten vill få folk att tänka på god thaimat.

 

Till min stora förvåning insåg jag att det inte hade getts ut någon svensk kokbok om thaimat på evigheter. Alla thaikiosker som ploppat upp runtom i landet är ju både ett bevis på hur mycket vi gillar maten och att man inte behöver så mycket mer än en wok och en låga för att lyckas, säger Tove Nilsson.